STRESSI INFO - AROMATERAPIA LIEVITTÄÄ STRESSIÄ

pitkittynyt stressi oireet krooninen stressi tunnepohjainen stressi psyykkinen stressi ihottuma
nokkosihottuma stressi vatsakipu rintakipu stressi oksidatiivinen stressi eettinen stressi vatsa

Stressi Info etusivu

STRESSI INFO

Aromaterapia lievittää stressiä

Hampaiden narskuttelu ja krooninen stressi

Krooninen stressi voi olla muiden terveysongelmien aiheuttama

Liikunta rajoittaa ja helpottaa stressin oireita

Globaali pandemia loi kroonisen stressikriisin

Päihteet eivät ole oikea hoitotapa stressin tukahduttamiseen

Stressi oireet - Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen

Stressi saattaa aiheuttaa haitallisia tulehduksia

Stressitaso ja stressin fyysiset oireet

Sekalaisia linkkejä

AROMATERAPIA LIEVITTÄÄ STRESSIÄ

Aromaterapia on hoitomuoto, jota voi käyttää ja hyödyntää stressin lievittämiseen. Kynttilöiden ja eteeristen öljyjen on tutkimuksissa osoitettu auttavan stressin hoidossa.

Tutkimusten aikana havaittiin, että aromaterapia toimii muuttamalla aivojen suhtautumista stressitekijöihin. Sen lisäksi, miten aromaterapia vaikuttaa aivoihin, tämän tyyppisen hoidon osoitettiin myös alentavan kehossa tuotetun kortisolin määrää stressin aikana.

Aromaterapia voi myös lisätä rauhoittavuuden tunnetta. Yksi yleisimmin valitetuista stressin sivuvaikutuksista on unettomuus. Aromaterapian tiedetään lisäävän unta ja unen laatua.

Oikein käytettynä tämä stressiterapiamuoto voi myös vähentää stressin aiheuttamaa ahdistusta ja kohottaa mielialaa samanaikaisesti. Aromaterapia myös hyödyttää kehoa fyysisesti ja torjuu stressin vaikutuksia.

Aromaterapiaa käyttävät ihmiset huomaavat usein, etteivät he ole hoidon jälkeen läheskään yhtä väsyneitä tai henkisesti väsyneitä kuin ennen hoitoa. Toisin kuin monet lääkkeet, joita usein määrätään stressin oireiden hoitoon, aromaterapia on täysin luonnollista, eikä sen käytöllä ole ikäviä tai terveydellisiä sivuvaikutuksia.

Aromaterapiahoito on myös helppokäyttöinen ja edullinen. Yksi tapa, jolla voit aloittaa aromaterapian hyödyntämisen stressin hoitoon, on käyttää kynttilöitä. Huomaa, että sinun on löydettävä erityisesti aromaterapiaan suunniteltuja kynttilöitä.

Aromaterapiaan suunnitellut kynttilät eivät ainoastaan auta sinua rentoutumaan, vaan ne tarjoavat myös rauhallisen ympäristön. Nämä kynttilät on valmistettu eteerisistä öljyistä ja ovat kasvipohjaisia. Etsi tuoksuja, jotka on suunniteltu helpottamaan stressiä.

Jasmiinia tai kuusamaa sisältävien kynttilöiden tiedetään lievittävän stressiä. Samoin viherminttua tai eukalyptusta sisältävien kynttilöiden. Piparminttu ja laventeli ovat myös tehokkaita aromaterapiakynttilöitä stressin lievittämiseen.

Eteeriset öljyt ovat toinen aromaterapian muoto, jota voidaan käyttää stressin hoitoon. Eteeriset öljyt ovat luonnollisia ja peräisin esimerkiksi kukkien, juurien ja puiden terälehdistä. Kun nämä luonnontuotteet ovat ensin menneet uuttoprosessin läpi, niistä saatavaa öljyä voidaan sitten käyttää.

Eteeristen öljyjen käyttötapoja on erilaisia. Voit käyttää niitä esimerkiksi diffuusorin kanssa tai liottamalla puuvillapalloja öljyyn. Jotkut ihmiset levittävät öljyä suoraan iholleen, mutta sinun on oltava varovainen tehdessäsi tätä, koska jos niitä käytetään väärin, ne voivat ärsyttää ihoa.

Kun käytät aromaterapiaa, hengität öljyn tuoksua siinä muodossa, missä se esiintyy. Kun tuoksu saavuttaa aivot, se aktivoi osan, joka vapauttaa kemikaaleja, jotka saavat sinut tuntemaan olosi onnelliseksi.

Stressi Info -

Stressi Info - yksityisyyden suoja - privacy.

Stressi Info - vastuuvapaus - disclaimer.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Stressi Info -sivustolle!

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.