STRESSI INFO - HAMPAIDEN NARSKUTTELU JA KROONINEN STRESSI

pitkittynyt stressi oireet krooninen stressi tunnepohjainen stressi psyykkinen stressi ihottuma
nokkosihottuma stressi vatsakipu rintakipu stressi oksidatiivinen stressi eettinen stressi vatsa

Stressi Info etusivu

STRESSI INFO

Aromaterapia lievittää stressiä

Hampaiden narskuttelu ja krooninen stressi

Krooninen stressi voi olla muiden terveysongelmien aiheuttama

Liikunta rajoittaa ja helpottaa stressin oireita

Globaali pandemia loi kroonisen stressikriisin

Päihteet eivät ole oikea hoitotapa stressin tukahduttamiseen

Stressi oireet - Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen

Stressi saattaa aiheuttaa haitallisia tulehduksia

Stressitaso ja stressin fyysiset oireet

Sekalaisia linkkejä

HAMPAIDEN NARSKUTTELU JA KROONINEN STRESSI

Hammaslääkärit tunnistavat kroonisen stressin helposti.

Niille, jotka eivät usko kärsivänsä kroonisesta stressistä, on yksi henkilö, joka voi nopeasti selvittää, onko sinulla stressiä vai ei. Se on hammaslääkärisi. Hammaslääkärisi on helppo diagnosoida krooninen stressi, koska ongelma voi näkyä hampaidesi kunnossa.

Tämä tila tunnetaan nimellä bruksismi, mutta useimmat ihmiset tuntevat sen yleisemmin joko hampaiden narskutteluna tai hampaiden yhteen puremisena. Ihmiset, jotka kärsivät stressistä, narskuttavat usein hampaitaan eivätkä välttämättä edes tiedä tekevänsä tätä.

Bruksismi on tapa, jota tapahtuu sekä ollessasi hereillä että yöllä nukkuessasi. Hampaillesi aiheutetun vaurion määrä riippuu siitä, kuinka paljon, kuinka kovaa ja kuinka usein sinulla on hampaiden narskuttelua.

Tästä syystä sinun tulee käydä säännöllisesti hammaslääkärissä. Hammaslääkärisi huomaa narskuttelun jo varhaisessa vaiheessa, jotta voit ryhtyä toimenpiteisiin hampaiden suojaamiseksi. Joitakin varoitusmerkkejä bruksismista on tahdosta riippumaton hampaiden yhteen pureminen.

Tämän puremisen aikana voit liu'uttaa ylähampaitasi alahampaita vasten ja aiheuttaa kovia ääniä. Jos sinulla on tämä sairaus, voit painaa hampaitasi niin kovalla paineella, että vaikutukset ovat selvät.

Narskuttelu saattaa vahingoittaa purukalustoasi ja näkyä pieninä säröinä hampaissasi. Saatat jopa halkeista tai murtaa hampaan. Tietyssä kulmassa tuleva purentapaine voi myös löystyttää hampaasi kiinnitystä.

Toinen merkki narskuttelusta voi näkyä hampaiden pinnan kulumisena. Ihmisillä, joilla on krooninen stressi, on usein ohenevia hampaita, jotka johtuvat hampaan pintaemalin kulumisesta.

Kipu on yleistä heille, joilla on tämä stressiin liittyvä tila. Voit myös puristaa hampaita yhteen niin voimakkaasti, että se aiheuttaa kipua leukojen lihaksissa. Tämä kipu voi levitä, ja saatat tuntea, että sinulla on hermokipua kasvoissasi tai kipu, joka leviää korviin.

Jos hampaiden narskuttelu ja purenta on tarpeeksi voimakasta, se voi aiheuttaa päänsärkyä tai jopa herättää sinut syvästä unesta. Suurin syy hampaiden narskutteluun on stressi. Kun stressi kertyy kehoon ja muuttuu krooniseksi stressiksi, se alkaa ilmetä fyysisesti.

Hampaiden narskuttelu on kehon tapa käsitellä stressiin liittyvää ärtyneisyyttä tai turhautumista. Jos et hakeudu ajoissa hoitoon hampaiden narskuttelun takia, voit saada jopa niin vakavia hammasvaurioita, että ne vaativat laajoja, aikaavieviä ja kalliita korjauksia.

Yksi pääasiallinen bruksismin eli hampaiden narskuttelun hoito on stressin lievittäminen. Voit helpottaa stressiä yrittämällä ymmärtää, mitkä stressitekijäsi ovat ja selvittämällä mikä laukaisee reaktiosi siihen. Kun tunnistat stressin aiheuttajan ja sen aiheuttamat reaktiot, voit valita tekniikan, joka rauhoittaa kehosi jännitystä ja antaa sinun päästä eroon hampaiden narskuttelusta.

Stressi Info -

Stressi Info - yksityisyyden suoja - privacy.

Stressi Info - vastuuvapaus - disclaimer.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Stressi Info -sivustolle!

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.