STRESSI INFO - STRESSI OIREET - HIUSTENLÄHTÖ JA KALJUUNTUMINEN

pitkittynyt stressi oireet krooninen stressi tunnepohjainen stressi psyykkinen stressi ihottuma
nokkosihottuma stressi vatsakipu rintakipu stressi oksidatiivinen stressi eettinen stressi vatsa

Stressi Info etusivu

STRESSI INFO

Aromaterapia lievittää stressiä

Hampaiden narskuttelu ja krooninen stressi

Krooninen stressi voi olla muiden terveysongelmien aiheuttama

Liikunta rajoittaa ja helpottaa stressin oireita

Globaali pandemia loi kroonisen stressikriisin

Päihteet eivät ole oikea hoitotapa stressin tukahduttamiseen

Stressi oireet - Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen

Stressi saattaa aiheuttaa haitallisia tulehduksia

Stressitaso ja stressin fyysiset oireet

Sekalaisia linkkejä

STRESSI OIREET - HIUSTENLÄHTÖ JA KALJUUNTUMINEN

Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen voivat olla kroonisen stressin aiheuttamia ongelmia.

Krooninen stressi voi vaikuttaa ulkonäköösi. Jos olet huomannut hiustenlähtöä, stressi voi olla siihen yhtenä osasyynä. Kokemamasi stressiperäinen hiustenlähtö tunnetaan nimellä telogeeninen hiustenlähtö.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että tämäntyyppinen hiustenlähtö on yksi stressin oireista. Normaalisti hiuksesi käyvät läpi vaiheita, jotka tunnetaan nimellä kasvusykli. Tämän syklin aikana sinulla on tuhansia hiuskarvatuppeja, jotka kasvavat kiireisesti.

Kun hiukset eivät kasva, ne siirtyvät niin sanottuun lepotilaan. Tässä tilassa hiukset putoavat karvan juuritupesta. Kaikki tämä on normaalia. Hiuksesi eivät käy läpi samaa tiettyä lepo- ja kasvutilavaihetta samanaikaisesti.

Jos kävisi, kaljuuntuisit nopeasti. Sen sijaan hiuksesi osat ovat eri vaiheissa eri aikoina. Ongelmia alkaa esiintyä, kun stressi tulee mukaan kuvioon. Kun käyt läpi kroonista stressiä, se voi horjuttaa hiusten luonnollista tasapainoa ja johtaa liialliseen samanaikaiseen hiustenlähtöön.

Et välttämättä edes ymmärrä, että olet stressaantunut, vaan huomaat yhtäkkiä päässäsi kaljuja laikkuja. Stressitilanne on kestänyt jo pitkään, jos se saavuttaa pisteen, jossa huomaat hiuksissasi tapahtuvan jotain outoa.

Kun krooninen stressi on saavuttanut pisteen, jossa se alkaa vaikuttamaan hiuksiisi, huomaat, että kerran paksut hiuksesi ovat huomattavasti aiempaa ohuempia. Päässäsi voi olla alueita, joista näet hiusten läpi päänahkaan.

Tai saatat käydä suihkussa ja yhtäkkiä näet suuren määrän hiuksia putoavan jalkojesi juureen. Tämä saa useimmat ihmiset stressaantumaan lisää, mikä tietysti vain pahentaa kroonisen stressin vaikutuksia hiusten luonnolliseen kiertoon.

He saattavat ymmärrettävästi olla äärettömän huolissaan siitä, että hiustenlähtö jatkuu hälyttävän nopeaa vauhtia. Hyvä uutinen on, että tällainen hiustenlähtö on täysin palautuva. Mutta vain, jos kroonista stressiä käsitellään niin, että se lakkaa vaikuttamasta hiusten lähtöön.

Sinun on opittava stressinhallintaa. Huono uutinen on, että voit menettää lyhyessä ajassa niin paljon hiuksia, että se huomataan helposti ja se saattaa jopa järkyttää ihmisiä. Mutta hyvä uutinen on, että tällainen stressiin liittyvä hiustenlähtö ei irrota päästä läheskään kaikkia hiuksia.

Jos äkillinen hiustenlähtösi johtuu stressistä, tulet onneksesi huomaamaan, että hiuksesi alkavat kasvaa takaisin yhtä terveinä kuin ennenkin kunhan vain ensin käsittelet kroonista stressiä oikein ja opit selviytymään siitä.

Stressi Info -

Stressi Info - yksityisyyden suoja - privacy.

Stressi Info - vastuuvapaus - disclaimer.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Stressi Info -sivustolle!

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.