STRESSI INFO - LIIKUNTA RAJOITTAA JA HELPOTTAA STRESSIN OIREITA

pitkittynyt stressi oireet krooninen stressi tunnepohjainen stressi psyykkinen stressi ihottuma
nokkosihottuma stressi vatsakipu rintakipu stressi oksidatiivinen stressi eettinen stressi vatsa

Stressi Info etusivu

STRESSI INFO

Aromaterapia lievittää stressiä

Hampaiden narskuttelu ja krooninen stressi

Krooninen stressi voi olla muiden terveysongelmien aiheuttama

Liikunta rajoittaa ja helpottaa stressin oireita

Globaali pandemia loi kroonisen stressikriisin

Päihteet eivät ole oikea hoitotapa stressin tukahduttamiseen

Stressi oireet - Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen

Stressi saattaa aiheuttaa haitallisia tulehduksia

Stressitaso ja stressin fyysiset oireet

Sekalaisia linkkejä

LIIKUNTA RAJOITTAA JA HELPOTTAA STRESSIN OIREITA

Liikuntaharjoitteiden rooli kroonisen stressin oireiden hallinnassa.

Krooninen stressi voi aiheuttaa monenlaisia erittäin epämukavia oireita. Siksi ihmisten, jotka kärsivät tämäntyyppisestä stressistä, on löydettävä keinoja hallita sitä. Yksi näistä hyödyllisistä keinoista on liikunta.

Liikunta ei vain vähennä stressiä, vaan se voi myös auttaa sinua tuntemaan olosi paremmaksi. Stressorit, jotka ovat aiheuttaneet kroonisen stressin kehittymisen, voivat myös aiheuttaa ahdistusta. Liikunta voi auttaa myös stressin sivuvaikutuksiin.

Kun harjoittelet, saat välittömän mielialan nousun, koska harjoittelu vapauttaa dopamiinia, aivojen välittäjäainetta. Tunnet olosi positiivisemmaksi ja huomaat, että et ole yhtä ärtyisä tai masentunut kuin ennen harjoittelua.

Tiedät, että lihaskivut ja muut kivut, joita sinulla on ollut kehossasi, voivat paremmin harjoituksen ansiosta. Liikunta rajoittaa stressin oireita siten, että se auttaa kehoa.

Toinen asia joka tapahtuu kun harjoittelet on endorfiinien vapautuminen. Tämä tapahtuu samanaikaisesti dopamiinin vapautumisen kanssa. Tämä endorfiinitulva lievittää kipua kehossa, joten kaikki kolotukset ja kivut tuntuvat helpottavan.

Kun harjoittelet, sydämesi alkaa pumpata hieman nopeammin, joten saat paremman verenkierron kuin ennen harjoittelua. Huomaat, että sinulla on enemmän energiaa. Pystyt ajattelemaan selkeämmin.

Liikunnalla on myös hyviä jälkivaikutuksia. Kun olet suorittanut harjoitusrutiinisi, hyödyt eivät lopu siihen. Henkisesti ja fyysisesti saamasi lisäys kestää – vaikka harjoitus olisi ohi.

Päivien ja viikkojen edetessä huomaat harjoitusrutiinisi ansiosta, että tunnet olevasi vähemmän stressaantunut kuin ennen. Toinen positiivinen asia on, että liikunta parantaa fyysistä kuntoasi, pitää lukuisat terveysongelmat loitolla ja voi auttaa parantamaan nykyistä terveystilannettasi.

Liikunta siis myös vähentää krooniseen stressiin liittyviä oireita. Jos mietit, onko olemassa jokin suositeltu määrä liikuntaa stressin hallitsemiksi, niin vastaus on kyllä.

Jos aikaa vain riittää, sinun tulisi harjoitella vähintään viitenä päivänä viikossa. Yksittäisen harjoittelukerran tulisi olla vähintään 30 minuuttia. Mutta älä stressaa, jos sinulla ei ole aikaa harjoitteluun niin monena päivänä.

Vähäinenkin määrä treenausta on parempi kuin ei mitään ja jo pienikin määrä liikuntaa auttaa lievittämään stressiä. Voit aloittaa harjoittelemalla 2 tai 3 kertaa viikossa 15 minuuttia kerrallaan - tai jopa vain 10 minuuttia kerrallaan, jos sinulla ei ole enempää aikaa tai treeni-intoa.

Jotkut liikuntamuodoista ovat parempia kuin toiset stressin lievittämiseen. Yksi parhaista on uinti. Toinen on tanssi. Voit myös kävellä tai ajaa pyörällä. Kaikki aktiviteetit, joita voit tehdä ulkona raittiissa ilmassa, kuten esimerkiksi puutarhan hoito, voivat myös auttaa vähentämään stressin oireita.

Stressi Info -

Stressi Info - yksityisyyden suoja - privacy.

Stressi Info - vastuuvapaus - disclaimer.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Stressi Info -sivustolle!

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.