STRESSI INFO - PÄIHTEET EIVÄT OLE OIKEA HOITOTAPA STRESSIN TUKAHDUTTAMISEEN

pitkittynyt stressi oireet krooninen stressi tunnepohjainen stressi psyykkinen stressi ihottuma
nokkosihottuma stressi vatsakipu rintakipu stressi oksidatiivinen stressi eettinen stressi vatsa

Stressi Info etusivu

STRESSI INFO

Aromaterapia lievittää stressiä

Hampaiden narskuttelu ja krooninen stressi

Krooninen stressi voi olla muiden terveysongelmien aiheuttama

Liikunta rajoittaa ja helpottaa stressin oireita

Globaali pandemia loi kroonisen stressikriisin

Päihteet eivät ole oikea hoitotapa stressin tukahduttamiseen

Stressi oireet - Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen

Stressi saattaa aiheuttaa haitallisia tulehduksia

Stressitaso ja stressin fyysiset oireet

Sekalaisia linkkejä

PÄIHTEET EIVÄT OLE OIKEA HOITOTAPA STRESSIN TUKAHDUTTAMISEEN

Älä luo itsellesi lisää ongelmia käyttämällä alkoholia tai huumeita stressin lieventämiseen.

Stressi on epämiellyttävää. Se voi aiheuttaa fyysisiä oireita. Se voi saada sinut tuntemaan olosi ahdistuneeksi. Se voi viedä sinulta onnen ja rauhan ja saada sinut tuntemaan olosi kurjaksi. Nämä ovat esimerkkejä syistä, miksi ihmiset alkavat etsiä tapaa tukahduttaa stressin aiheuttamat seuraukset.

He saattavat päätyä käyttämään päihteitä kuten alkoholia tai huumeita. Tämä tunnetaan itselääkityksenä. Sen seurauksena kehittyy haitallinen tapa, jossa yritetään käyttää yhtä asiaa muuttamaan toisen vaikutuksia. Ihmiset ottavat päihteitä toivoen, että se lievittää stressiä ja sen aiheuttamia sivuvaikutuksia.

He uskovat, että päihteiden käyttö rauhoittaa heidät tai antaa heille tauon stressin aiheuttamasta paineesta. Alkoholin tai huumeiden itselääkityksen ongelmana on, että se helpotus, jota saattaa tuntea hetken, ei kestä.

Itse asiassa päihteiden käyttö voi aiheuttaa lisää ongelmia ja entisestään pahentaa stressiä. Ne voivat johtaa myös muihin ongelmiin. Jos käytät niitä pakokeinona voit vahingoittaa terveyttäsi juomalla liikaa alkoholia ja lääkkeisiin tai huumeisiin saattaa kehittyä riippuvuus.

On syitä, miksi ihmiset tarttuvat tähän pakokeinoon. Stressin emotionaalinen puoli voi olla vaikeasti hallittavissa. He taistelevat epätoivon, pelon ja vihan aaltoja vastaan.

He saattavat tuntea olonsa toivottomiksi tai ajattelevat etteivät he selviä, elleivät he tartu päihteisiin. Tämän tekeminen on epäterveellinen tapa yrittää selviytyä vakavasta stressistä.

Joskus ihmiset päättävät käyttää päihteitä yrittääkseen voittaa stressin sivuvaikutuksia kuten unettomuutta.

He luulevat, että jos he juovat tarpeeksi, he nukkuvat yön yli. Alkoholi on yksi yleisimmin käytetyistä aineista, kun on kyse stressin lievittämisestä. Mutta ongelmana on, että alkoholi pahentaa stressiä, koska se vaikuttaa stressihormoneihisi.

Sen sijaan, että alkoholi vähentäisi tätä hormonia, se lisää kortisolin tuotantoa. Joten loppujen lopuksi tunnet olosi vielä huonommaksi käytön jälkeen, koska alkoholi muuttaa hormonitasapainoasi.

Jos käytät huumeita itsehoitoon yrittäessäsi löytää helpotusta stressiin, se voi asettaa sinut vaarallisiin tilanteisiin ja vahingoittaa terveyttäsi. Saatat myös kehittää riippuvuuden ja joutua ottamaan enemmän tai suurempia määriä löytääksesi lyhytaikaisen helpotuksen stressiin.

Olet jo koukussa tai vaarassa tulla riippuvaiseksi päihteistä, jos ensimmäinen ajatuksesi on kääntyä alkoholin tai huumeiden puoleen silloin kun tunnet olosi stressaantuneeksi, sen sijaan, että yrittäisit löytää terveellisiä stressinhallintatekniikoita.

Huomaa, että vaikka päihteiden käyttö saattaa tilapäisesti parantaa oloasi kun tunnottomuus on poissa, stressi on kuitenkin edelleen olemassa – sen lisäksi sinulle tulee vielä uusia ongelmia, kuten heikentynyt immuunijärjestelmä, mielialan vaihtelut tai riippuvuus päihdyttäviin aineisiin.

Stressi Info -

Stressi Info - yksityisyyden suoja - privacy.

Stressi Info - vastuuvapaus - disclaimer.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Stressi Info -sivustolle!

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.