STRESSI INFO - GLOBAALI PANDEMIA LOI KROONISEN STRESSIKRIISIN

pitkittynyt stressi oireet krooninen stressi tunnepohjainen stressi psyykkinen stressi ihottuma
nokkosihottuma stressi vatsakipu rintakipu stressi oksidatiivinen stressi eettinen stressi vatsa

Stressi Info etusivu

STRESSI INFO

Aromaterapia lievittää stressiä

Hampaiden narskuttelu ja krooninen stressi

Krooninen stressi voi olla muiden terveysongelmien aiheuttama

Liikunta rajoittaa ja helpottaa stressin oireita

Globaali pandemia loi kroonisen stressikriisin

Päihteet eivät ole oikea hoitotapa stressin tukahduttamiseen

Stressi oireet - Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen

Stressi saattaa aiheuttaa haitallisia tulehduksia

Stressitaso ja stressin fyysiset oireet

Sekalaisia linkkejä

GLOBAALI PANDEMIA LOI KROONISEN STRESSIKRIISIN

Suurin osa ihmisistä ei ole koskaan kokenut vuoden 2019 lopulla alkaneen koronaviruspandemian kaltaista pelottavaa tapahtumaa. Tämä oli tapahtuma, jossa elämä sellaisena kuin sen tunnemme muuttui. Alkoi "uusi normaali" ja yli kolmen vuoden kuluttuakaan asiat eivät ole vielä täysin palanneet normaaliksi.

Ihmiset menettivät työpaikkansa, ihmissuhteet romahtivat, heidän terveytensä vaarantui tai he menettivät läheisiä viruksen vuoksi. Talous tuhoutui ja yritykset joutuivat lopettamaan. Ei ole ihme, että miesten ja naisten mielenterveys on kärsinyt niin paljon tänä myrskyisenä aikana.

Jokaisella henkilöllä on omia pandemiaan liittyviä pelkoja. Jotkut sanoisivat, että pahinta oli klaustrofobian tunne, jota he tunsivat ollessaan lukittuina eristyksiin viikoiksi ja jopa kuukausiksi peräkkäin.

Toiset sanoisivat, että heillä on nyt ihmisten välisen vuorovaikutuksen puute. He eivät päässeet keskustelemaan työtovereiden kanssa henkilökohtaisesti, heidän lapsillaan ei ollut leikkikavereita, joiden kanssa olla tekemisissä, eivätkä he voineet edes käydä isovanhempiensa tai muiden rakkaimpiensa luona, silloin kun he sitä olisivat eniten tarvinneet.

Taloudellinen tilanne on ollut suuri stressin aiheuttaja. Niin työntekijöillä kuin yrittäjillä. Yrityksille kuukausien pituinen yritystoiminnan sulkeminen saattoi olla tuhoisaa – ja samalla yrittäjät kantoivat huolta myös henkilöstönsä kärsimistä menetyksistä.

Vaikka monet ovat kärsineet suuresti pandemian aikana stressistä, toiset ovat menestyneet. Eristäminen on saanut heidät harkitsemaan uudelleen prioriteettejaan. Heidät on pakotettu pitämään taukoja, hankkimaan stressiä lievittäviä harrastuksia ja oppimaan lisää omavaraisuutta.

Vaikka jotkut kääntyivät tuhoisiin tapoihin, kuten juomiseen, huumeiden käyttöön tai ylensyömiseen, toiset käyttivät tätä aikaa parantaakseen itseään. He alkoivat tehdä kotona harjoituksia parantaakseen kehoaan ja vointiaan.

He alkoivat keksiä ratkaisuja esiin tulleisiin käytännön pulmiin, aloittivat uusia harrastuksia tai osallistuivat vapaaehtoistehtäviin.

Maailmanlaajuinen pandemia on aiheuttanut paljon kärsimystä. Sitä ei voi kieltää. Se ei edelleenkään ole kokonaan loppunut. Yrityksiä on jouduttu sulkemaan. Edelleen isoihin kokoontumisiin liittyy riski tartunnan saamisesta tai uusiutumisesta. Mutta sinulla on kyky määrittää, kuinka käsittelet tämän tilanteen aiheuttamaa stressiä.

Voit joko kohdata sen aktiivisten ratkaisujen kanssa tai antaa sen tuoda mukanaan runsaasti ongelmia, jotka vain pahentavat sitä, mitä käyt läpi.

Käytä tämä aika auttaaksesi itseäsi ja läheisiäsi hallitsemaan paremmin elämän aiheuttamaa stressiä.

Stressi Info -

Stressi Info - yksityisyyden suoja - privacy.

Stressi Info - vastuuvapaus - disclaimer.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Stressi Info -sivustolle!

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.