STRESSI INFO - STRESSI SAATTAA AIHEUTTAA HAITALLISIA TULEHDUKSIA

pitkittynyt stressi oireet krooninen stressi tunnepohjainen stressi psyykkinen stressi ihottuma
nokkosihottuma stressi vatsakipu rintakipu stressi oksidatiivinen stressi eettinen stressi vatsa

Stressi Info etusivu

STRESSI INFO

Aromaterapia lievittää stressiä

Hampaiden narskuttelu ja krooninen stressi

Krooninen stressi voi olla muiden terveysongelmien aiheuttama

Liikunta rajoittaa ja helpottaa stressin oireita

Globaali pandemia loi kroonisen stressikriisin

Päihteet eivät ole oikea hoitotapa stressin tukahduttamiseen

Stressi oireet - Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen

Stressi saattaa aiheuttaa haitallisia tulehduksia

Stressitaso ja stressin fyysiset oireet

Sekalaisia linkkejä

STRESSI SAATTAA AIHEUTTAA HAITALLISIA TULEHDUKSIA

Tutkimukset ovat osoittaneet, että pitkäaikaisen stressin vaikutukset voivat johtaa haitallisiin tulehduksiin. Kun olet stressaantunut, tämä tulehdus on kehosi reagointia siihen stressiin.

Saatat joutua emotionaalisesti haastavaan tilanteeseen. Tai saatat tuntea olosi ylikuormittuneeksi ja tämä voi aiheuttaa stressiä. Riippumatta siitä, mikä stressin aiheuttaa, kehosi reagoi siihen samalla tavalla.

Ongelmana on, että stressin aiheuttama tulehdus voi johtaa tiettyjen sairauksien kehittymiseen. Pitkäaikainen stressi pakottaa sinut kokemaan "taistele tai pakene" -tilan.

Kehosi käy ylikierroksilla ja valmistautuu suojelemaan sinua. Tämä on luonnollinen ilmiö. Kun se tapahtuu, kehosi alkaa pumpata kortisolia. Tämä hormoni alkaa sitten toimia keskittäen koko kehosi huomion ja energian siihen, mitä uhkaa havaitaan.

Kaikki kehossasi toimii täydellä teholla, kun se valmistautuu pelastamaan sinut. Sydämesi lyö nopeammin, adrenaliinisi on maksimitasolla ja pulssi ja verenpaine kohoavat.

Alat hengittää nopeammin ja raskaammin. Kaiken tämän tapahtuessa kehosi alkaa vuodattaa glukoosia valmistaakseen sinut "taistelemaan tai pakenemaan". Vaikka kaikki tämä on täysin luonnollista prosessia, "taistele tai pakene" -tilan on tarkoitus tapahtua vain silloin, kun on todellinen hätä tai uhka turvallisuudellesi.

Mutta koska kehosi ei pysty erottamaan jokapäiväistä tilannestressiä todellisesta uhkatilanteesta, päädyt tähän tarpeettomaan reaktioon, joka johtaa tulehdukseen. Tulehdus, joka kehittyy vasteena stressiin, vaikuttaa kehossa samalla tavalla kuin jos kehosi tuntisi sinun olevan todella sairas.

Kun kyseessä on todellinen sairaus, kehosi immuunijärjestelmä tuottaa kiireesti vasta-aineita, jotka auttavat sinua torjumaan sairautta. Näitä vasta-aineita kehittyy niin kauan kuin olet sairas ja niiden tuotanto loppuu, kun et enää tarvitse niitä.

Mutta ongelmana on, että stressi tuottaa kokoajan näitä vasta-aineita, jotka tunnetaan myös nimellä proinflammatoriset sytokiinit. Kun tätä tapahtuu pitkään, ne alkavat vahingoittaa kehoasi sen sijaan, että auttaisivat sitä. Tämän seurauksena saatat joutua tulehdustilaan.

Stressin tiedetään aiheuttavan tulehdukseen liittyviä sairauksia, kuten sydänsairauksia. Tämä johtuu siitä, että pitkäaikainen stressi saa sydämen työskentelemään kovemmin kuin sen pitäisi tehdä pitkiä aikoja.

Mikä tahansa tulehdussairaus voi johtua kroonisesta stressistä. Toinen esimerkki on maha-suolikanavan sairaudet, kuten IBS. Mutta se liittyy myös Crohnin tautiin ja haavaiseen paksusuolitulehdukseen.

Myös nivelreuma saattaa liittyä krooniseen stressiin. Tulehdus voi myös pahentaa muita sairauksia, kuten diabetesta ja migreeniä. Tulehduksen parantamiseksi tee suunnitelmia stressin vähentämiseksi. Tai etsi tapoja käsitellä stressiä, jotta muu terveytesi ei heikkene pitkään jatkuvan stressin myötä.

Stressi Info -

Stressi Info - yksityisyyden suoja - privacy.

Stressi Info - vastuuvapaus - disclaimer.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Stressi Info -sivustolle!

All rights reserved by MarTar. Unauthorized copying of this page prohibited.